Korponai Kata lakberendező vagyok

A Lámpagyújtogató csillárboltja pedig a megvalósult álmom

A lakberendezéshez szükséges „hardware”-t építőipari szakközépiskolában szereztem. A „software” a tanárképző főiskola matematika-rajz szakán és lakberendező iskolában töltődött be.

A világítástechnikai ismereteimben érzett hiányosságok vezettek ahhoz, hogy gyakorlatban tanuljam meg a „lámpás” szakmát Szegeden a Párizsi Csillárszalonban, Vér Gabinál. Majd később a KekonKft-nél, a Philips lakossági lámpák akkori forgalamzójánál bővült a tudásom.

A hiányosságból szerelem lett…

2017-ben jött el az idő a saját bolt megtervezésére és 2018. március 16.-án megnyílt a Lámpagyújtogató

Több, mint 50 gyártó termékeiből válogatom a bemutató lámpáinkat. Folyamatosan figyelem a trendeket, keresem az új megoldásokat.

Szeretném, ha a világítást már az építkezések elején terveznék az építkezők; kihasználnák a fény adta lehetőségeket és a világítótestek ma már nagyon széles választékát. Figyelembe vennék a lakóterek megvilágításának hármas rétegét: általános, helyi és hangulat fényeit.

Fény nélkül nincs élet; megvilágít, figyelmet kelt, körberajzol teret, meghatároz hangulatot…

csillagot segít a világra…

Szeretettel várok Mindenkit már a tervezési fázisban is!

…Az ötödik bolygó nagyon érdekes bolygó volt. Ez volt valamennyi közt a legkisebb. Éppen csak akkorka, hogy egy lámpa meg egy lámpagyújtogató elfért rajta. A kis herceg el sem tudta
képzelni, mi értelme lehet valahol az égbolton egy bolygón – amelyiken se ház nincs, se emberek nem laknak – egy lámpának meg egy lámpagyújtogatónak. Mégis azt gondolta magában:

“Lehet, hogy ez az ember itt: merő képtelenség. Mégis kevésbé képtelen, mint a király, a hiú, az üzletember meg az iszákos. Az ő munkájának legalább van valami értelme. Ha meggyújtja a lámpáját, mintha egy csillagot segítene világra vagy egy virágot. Ha eloltja a lámpáját: elaltatja vele a virágot vagy a csillagot. Szép foglalkozás. És mert szép, valóban hasznos is.”

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg